Saturday, 3 June 2017

Lelaki Ini Terlepas Majlis Konvokesyen Kerana Kerosakan Kereta Api, Ini Yang Terjadi Selepas Itu..Semalam tular di Twitter seorang lelaki bernama Jerich Alcantara (22 tahun) yang mahu pergi ke majlis konvokesyen, namun hari yang dinanti-nantikan itu terpaksa dilupakannya apabila kereta api yang sepatutnya bertolak jam 8 pagi menghadapi masalah teknikal. Penumpang terpaksa menunggu sehingga 2 jam bagi kereta api penyelamat tiba.

Bagi meredakan sekejap kesedihan yang dialami lelaki itu kerana tidak dapat pergi ke majlis konvokesyen, ini apa yang penumpang lain lakukan bagi meraikan lelaki itu..

Majlis konvo di dalam kereta api

Seorang penumpang dilihat melakonkan acara menyerahkan sijil. Dia bersalaman dan menghulurkan telefon bimbitnya kepada kepada Alcantara kononnya sebagai pengganti kepada sijil.

Ada yang bertepuk tangan dan ada juga yang mengucapkan tahniah kepada lelaki tersebut. Namun apa yang jelas, lelaki tersebut kelihatan sedikit kegembiraan dengan reaksi penumpang di dalam kereta api tersebut yang sanggup menghiburkan hatinya. Akhirnya dia memeluk beberapa orang penumpang yang ada di situ. Dia sangat terima kasih kepada mereka yang ada di situ.

Bagi meraikan kejayaan Alcantara, rakannya bersama penumpang lain telah mengadakan majlis kecil untuknya. Rakannya juga telah membuat sijil 'palsu' untuk Alcantara.

Rakaman itu telah dikongsi lebih 40k di Twitter di mana rata-rata netizens kagum dengan sikap ambil cakna penumpang lain bagi menceriakan Alcantara di hari malangnya itu.

Next article Next Post
Previous article Previous Post
 
-->