Wednesday, 14 December 2016

Adik-Beradik Yang Cedera Masih Masih Tidak Tahu Ahli Keluarga Yang Lain TerbunuhKEMAMAN - Tiga daripada anak mangsa, Mahani Ngah, yang merupakan salah seorang daripada enam orang yang terbunuh dalam kemalangan di KM288.6 di Lebuhraya Pantai Timur II (LPT2) pada hari Ahad, masih tidak tahu nasib yang menimpa ibu mereka dan dua adik-beradik yang lain.

Adik ipar Mahani, Mohd Aziruddin Majid mengatakan ahli keluarga masih menunggu masa yang sesuai untuk memaklumkan tentang kematian mereka.

Beliau berkata, suami Mahani, Ahmad Nasal Abd Rahman yang memandu Hyundai Starex MPV yang mereka naiki, masih trauma dan bersedih atas tragedi itu.

"Kami masih menunggu masa yang sesuai untuk memberitahu mereka. Mereka masih trauma tetapi kami akan terus menyokong dan membantu kanak-kanak ini, "katanya ketika dihubungi Bernama semalam.

Mohd Aziruddin berkata mereka yang cedera, Ahmad 
Nasal, 52, dan anak-anaknya, Ahmad Shakir, 12, Ahmad Mukriz, 3, dan Quratul Ain, 14, yang sedang menjalani rawatan di Hospital Sultanah Nur Zahirah di Kuala Terengganu berada dalam keadaan stabil.

Ahmad 
Nasal yang merupakan seorang guru dilaporkan telah dibenarkan keluar dari Hospital Kemaman selepas menerima rawatan pada hari kejadian itu manakala Quratul Ain, yang mengalami kecederaan di bahagian kaki, telah sedarkan diri selepas pembedahan pada jam 4 pagi semalam.

"Ahmad Shakir mengalami sakit badan manakala Ahmad Mukriz mengalami luka di badannya. keadaan mereka bertambah baik, "katanya.

Kemalangan itu berlaku kira-kira jam 06:00 selepas keluar tol Chukai apabila MPV yang dipandu oleh Ahmad 
Nasal terbabas dan hilang kawalan akibat tayar depan pancit dan merempuh pembahagi jalan sebelum merempuh tiang.

Mahani, 42, dan dua anaknya yang lain, Quratulnisa, 11, dan Ahmad Nijat, 9, terbunuh dalam kemalangan tersebut.

Turut terbunuh ialah abang ipar Mahani, Ahmad Razif Abd Rahman, 63, isterinya Pauziyah Awang, 56, dan cucu pasangan itu, Sofea Adriana Shahruddin, 7.

Next article Next Post
Previous article Previous Post
 
-->