Adun Pas Puji Tindakan Ahmad Said Agih RotiKUALA TERENGGANU - Tindakan Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Ahmad Said yang menahan dua buah lori Gardenia untuk mengagihkan bekalan rotinya kepada mangsa banjir di Kemaman baru-baru ini mendapat pujian pembangkang.

Dalam sesi perbahasan Belanjawan 2014 di Dewan Undangan Negeri (Dun) Terengganu hari ini, Hishamuddin Abdul Karim (Pas-Tepoh) memuji tindakan Menteri Besar yang menahan kenderaan berkenaan di kawasan Chendor, Pahang minggu lalu.

Hishamuddin berkata, Menteri Besar tidak sanggup melihat rakyat kelaparan akibat terperangkap dalam banjir selepas laluan Kemaman-Kuantan ditutup akibat dinaiki air.

"Saya kira, jika saya berada di tempat Menteri Besar ketika itu, saya juga akan melakukan perkara yang sama atas faktor kemanusiaan," katanya.

Tindakan Ahmad itu mendapat pujian ramai dan berita tentangnya tersebar luas di laman sosial Facebook dan beberapa blog. - Bernama

Adun Pas Puji Tindakan Ahmad Said Agih Roti Adun Pas Puji Tindakan Ahmad Said Agih Roti Reviewed by Admin on 9:15:00 PG Rating: 5
Dikuasakan oleh Blogger.