Janin Bayi Bersujud Ketika Diperdengarkan Ayat Suci Al-QuranDalam video ini seorang ibu hamil dibacakan ayat-ayat Al-Qur’an, dan selama proses pembacaan tersebut dipantau melalui alat USG kehamilan. Dan dapat dilihat perbezaan posisi bayi sebelum dan sesudah dibacakan ayat-ayat Al-Qur’an.

Sebelum dibacakan ayat suci Al-Quran, bayi nampak aktif dalam pergerakannya (normal memang macam ni). Kemudian dibacakan pula ayat suci Al-Quran.

Subhanallah! Hasilnya ketika dibacakan surat Al-Fatihah dan Al-Baqarah janin bayi tampak terdiam dalam keadaan sujud, seakan-akan mengenali suara-suara yang sedang dibacakan.

Seorang ibu yang tengah mengandung anaknya sering-seringlah memperdengarkan ayat-ayat suci Al-Qur’an. Semoga kelak menjadi anak yang soleh dan solehah. Amin.LamanKongsi: Rakyat Jepun menggunakan kaedah ini untuk terapi menggunakan headphone yang diletakkan di perut ibu bagi bayi dalam kandungannya, buktinya anak yang lahir lebih cerdik, aktif dan mendengar kata.
sumber

Janin Bayi Bersujud Ketika Diperdengarkan Ayat Suci Al-Quran Janin Bayi Bersujud Ketika Diperdengarkan Ayat Suci Al-Quran Reviewed by Admin on 10:51:00 PTG Rating: 5
Dikuasakan oleh Blogger.